وبلاگ کتابخانه امام حسین (ع) بورنگ

وبلاگ کتابخانه امام حسین (ع) بورنگ

کتابخانه امام حسین (ع) روستای بورنگ
وبلاگ کتابخانه امام حسین (ع) بورنگ

وبلاگ کتابخانه امام حسین (ع) بورنگ

کتابخانه امام حسین (ع) روستای بورنگ

علم بندان؛ آئین 100 ساله مردم بورنگ مرکز بخش میاندشت


علم بندان؛ آئین 100 ساله مردم بورنگ مرکز بخش میاندشت


:black_medium_square: یکی از مراسم‌های سنتی عزاداری بورنگ مرکز بخش میاندشت در ماه محرم مراسم علم بندان است که مردم بورنگ در روز چهارم محرم‌ الحرام در محل میدان درب مسجد جامع گردهم می‌آیند و بزرگان به ویژه سادات متنی را می خوانند که عقدعلم نام دارد با مراسم علم‌ بندان در روز چهارم محرم عزاداری سالار شهیدان بصورت دسته وار و درحال حرکت آغاز می‌شود.

:black_medium_square: علم از دو قسمت پایه و توغ تشکیل شده که پایه‌های آن از چوب و با ارتفاع 3 متر است. علم پوشش پارچه‌ای دارد که به آن پیراهن علم می‌گویند و به رنگ‌های سبز، سیاه است. به بالای علم‌ها توغ وصل است و به زیرتوغ دستمال‌های زیادی متصل می شود که توسط مردم جهت نذرتهیه می‌شوند.

:microphone:روز علم بندان مردم را به وسیله " چاووشی‌خوانی " یا اعلام از بلندگو و یا انتشار پیام در کانالها و گروه های محلی آگاه می‌کنند و پس از جمع شدن مردم، بزرگان و سادات محل، لباس، دستمال‌ها، پارچه‌ها و توغ علم را می‌بندند و در حین این کارمداحی، روضه خوانی و اسپند دود میشود وفردی چاووشی می‌خواند و دیگران صلوات می‌فرستند و در پایان گوسفندی ذبح می شود. بعد علم‌ها را گرفته و تا عصر عاشورا همراه عزاداران در مراسم حمل می‌کنند.

:palm_tree: هرکدام از علم‌ها به نام یکی از ائمه اطهار (ع) نامگذاری و برپا می‌شود و به این ترتیب 5 علم به نام امام حسین(ع)، حضرت ابالفضل العباس(ع)، حضرت علی اصغر(ع)، حضرت علی اکبر(ع)، حضرت قاسم ابن الحسن(ع) برپا می شود.

از روز چهارم محرم تا پایان مراسم عزاداری در عصر عاشورا، علم گردانان علم‌ها را دور روستا می ‌چرخانند و برای صحت و سلامتی اهالی منزل و شادی مردگان آنان ذکر فاتحه سر می‌دهند.

:busts_in_silhouette:اهالی آمدن علم‌ها به منزل خود را بسیار خوش یمن می دانند و هرخانه ای که درآن مریضی هست علم را به همراه دسته عزاداری به درخانه اش برده و از عزاداران پذیرایی کرده و توغ علم را آبکشی میکنند و از آب به مریض می دهند به نیت شفا و سلامتی .

مردم نذوراتی به علم ‌گردانان اهدا می‌کنند و چه بسا بسیاری از مردم به خاطر حضور علم‌ها در جلوی منزلشان گاو و گوسفند قربانی میکنند و گوشت آن را برای پذیرایی از عزاداران (ناهار یا شام) تهیه می کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.