وبلاگ کتابخانه امام حسین (ع) بورنگ

وبلاگ کتابخانه امام حسین (ع) بورنگ

کتابخانه امام حسین (ع) روستای بورنگ
وبلاگ کتابخانه امام حسین (ع) بورنگ

وبلاگ کتابخانه امام حسین (ع) بورنگ

کتابخانه امام حسین (ع) روستای بورنگ

نشست قصه گویی از کتاب خاله نازی، پوست پیازی اثر اسدالله شعبانی

روز دوشنبه 24 اریبهشت ماه 97نشست قصه گویی همزمان با جشن فارغ التحصیلی

خردسالان پیش 1 و پیش 2 در محل مهد گلها  و درفضای آزاد برگزارشد در این نشست مربی محترم مهد سرکار خانم محمدی به قصه گویی از کتاب خاله نازی، پوست پیازی که انتخابی از منابع کودک کتابخانه امام حسین(ع) هست پرداختندکتاب  خاله نازی،پوست پیازی نوشته( اسدالله شعبانی ) و ازسری انتشارات سوره مهر می باشد که این کتاب با جلد شومیز و در قطع رقعی بازآفرینی از قصه های فولکور فارسی است که در مناطق مختلف کشور خوانده می شده و هنوز هم خوانده می شوند.

داستان این کتاب روایت از ازدواج یک آقاموشه با خاله سوسکی داره که یهو با هم آشنا میشن و قصد ازدواج دارن اما خاله سوسکه هیچی جاهاز نداره و از این بابت نگران میشه و تصمیم میگیره بره شهر دنبال کار و اماپیش هرکی که میره برای کار(مورچه، کفشدوزک، عنکبوت و..) میگن ما خودمون هم بیکاریم ولی اگه میخوای کاریادبگیری بیا پیشمون اشکالی نداره و این باعث میشه که هرروز یه کارتازه یادبگیره اما پولی بهش نمیدن، بعد چندروز دوباره ناراحت برمیگرده و با خودش میگه چه جوابی به مادرم بدم وقتی میرسه درخونه رو که میزنه میبینه مادرش میگه فرداعروسیه و فردای اونروز کلی مهمون یعنی همه اون کسایی که خاله سوسکه پیششون رفته بود برای کار اومدن و هرکسی یه وسیله ای آورد و اینگونه جهازش کامل شد.

حکایت ها و مثل های این مجموعه  به زبان امروزی بازنویسی شده و با تغییر در فرم آنها و اضافه کردن بازی و روایت منظوم و بالا بردن مهارت نمایشی سعی شده است این مجموعه را برای کودک امروز دارای جذابیت کند.

نتیجه : با تلاش و همت میتوانیم به همه آنچه که میخواهیم برسیم.

 


برگزاری اولین نشست کتاب خوان مدرسه ای شهرستان درمیان (کتابخانه امام حسین( ع) بورنگ) در سال 97

اولین نشست کتاب خوان مدرسه ای روستای بورنگ درتاریخ24 /02/97 در بستان شهید کلانتری روستا برگزار شد.

در این نشست پنج  نفر از دانش آموزان و مسئول کتابخانه به ارائه کتابهایی که قبلاً خوانده بودند پرداختند که به شرح ذیل می باشد:

«ابراهیم بت شکن »نوشته پروانه سدید از انتشارات آیین تربیت/ارائه توسط : فاطمه زهرا صیامی (دانش آموز)، «آن شب که باران آمد» نوشته جعفر ابراهیمی از انتشارات کانون پرورش فکری کودک و نوجوان / ارائه توسط: فاطمه نجاتی (دانش آموز)، «104قصه 14 معصوم» نوشته حسین فتاحی از انتشارات کتابهای بنفشه/ ارائه توسط: زهرا خدادوست (دانش آموز ) ،« طوطی و بازرگان» نوشته مرجان فولادوند از انتشارات کانون پرورش فکری کودک و نوجوان / ارائه توسط: نرگس اسماعیلی (دانش آموز)، «نبردتاریکی و روشنایی» نوشته سعید معز الدین از انتشارات فقه/ ارائه توسط: ابوالفضل کیانی (دانش آموز)، «مژده گل » نوشته محمود پوروهاب از انتشارات کتاب جمکران / ارائه توسط : فاطمه اسماعیلی (مسئول کتابخانه ).

فراخوان شرکت در هشتمین جشنواره ی رضوی

با معرفی ۷ اثر؛فراخوان شرکت در هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی منتشر شددبیرخانه جشنواره کتابخوانی رضوی از میان آثار منتشر شده طی ۳ سال اخیر، ۷ عنوان کتاب با موضوع سیره امام رضا علیه‌السلام را به عنوان منابع هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی در سه رده سنی «کودک»، «نوجوان» و «جوان و بزرگسال» معرفی کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، فراخوان هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی با معرفی ۷ اثر با موضوع سیره امام رضا علیه‌السلام در ۳ رده سنی «کودک»، «نوجوان»،«جوان و بزرگسال» و همچنین بخش «خانوادگی» منتشر شد.
بر این اساس در رده سنی کودک (۴ تا ۱۱ سال) کتاب‌های «مهمان خراسان» نوشته سعید بیابانکی از انتشارات به‌نشر و «مژده گل» نوشته محمود پوروهاب از نشر جمکران با موضوع داستان‌هایی از زندگی امام رضا(ع) و در رده سنی نوجوان (۱۱ تا ۱۷ سال) کتاب‌های «مسافر هشتم» با موضوع امام رضا(ع) و «کاش تو را می‌دیدم» با موضوع حضرت معصومه(س) نوشته مژگان شیخی از نشر قدیانی، به عنوان منابع این جشنواره معرفی شده است.
در بخش جوان و بزرگسال (۱۷ سال به بالا) این جشنواره نیز کتاب‌های «ماه هشتم» اثر مهدی غلامعلی از نشر دارالحدیث با موضوع امام رضا(ع)، «مهر ولایت در آسمان ایران» اثر آیت‌الله کریمی جهرمی از نشر بوستان کتاب با موضوع امام رضا(ع) و کتاب «به سپیدی یک رؤیا» اثر فاطمه سلیمانی از نشر کتاب نیستان با موضوع حضرت معصومه(س) به عنوان منابع این جشنواره معرفی شده است.
این جشنواره همچنین به منظور ترویج سبک زندگی رضوی، بخشی با عنوان «مسابقه کتابخوانی خانواده رضوی» با حضور تمام اعضای خانواده برگزار می‌کند. بر این اساس شرکت برای تمامی علاقه‌مندان در تمامی گروه‌های سنی میسر است.
نحوه دریافت منابع و پرسشنامه
علاقه‌مندان برای شرکت در هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی می‌توانند برای دسترسی به منابع این جشنواره به کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور مراجعه کنند.
همچنین علاقه مندان می توانند پرسشنامه و فایل PDF منابع هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی را از پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور (www.iranpl.ir) دریافت کنند.
نحوه شرکت در مسابقه
شرکت کنندگان در رده سنی نوجوان، جوان و بزرگسال می‌توانند هریک از منابع معرفی شده را انتخاب و به سوالات آن پاسخ دهند. پاسخنامه ارسالی باید در یکی از قالب‌های فردی یا خانوادگی (۲، ۳، ۴، ۵ نفره و بیشتر) تکمیل و ارسال شود و تکمیل مشخصات فردی (مشخصات شناسنامه‌ای، کد ملی، تحصیلات، نشانی کامل پست الکترونیکی، شماره تلفن ثابت و همراه) در پاسخنامه الزامی است.
همچنین ۲ روش برای شرکت کودکان در مسابقه پیش بینی شده است؛
روش اول: تصویرسازی (نقاشی) از جذاب‌ترین بخش کتاب به انتخاب کودک
روش دوم: ضبط و ارسال فایل ویدئویی از معرفی کتاب‌ها همراه با خوانش جذاب ترین بخش‌های کتاب به انتخاب شرکت کنندگان
شرکت کنندگان در هر ۲ روش باید صفحه مربوط به بخش معرفی شده و یا تصویرسازی شده از کتاب را قید کنند. به این ترتیب کودکان می‌توانند با کمک والدین خود، توضیحات اجمالی پیرامون کتاب، بازگویی قصه‌ای از کتاب، خواندن بخشی از کتاب و ... را با استفاده از گوشی‌های موبایل، ضبط و در سامانه جشنواره که متعاقبا اعلام خواهد شد با هشتگ #کتابخوانی_رضوی بارگذاری کنند.
مهلت و نحوه ارسال پاسخنامه ها
شرکت‌کنندگان می‌توانند پاسخنامه‌های خود را تا ۳۱ تیرماه سال ۱۳۹۷ به یکی از کتابخانه‌های عمومی در سراسر کشورتحویل دهند.
داوری آثار
داوری آثار هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی از ۱۵ مرداد سال جاری آغاز می شود. اختتامیه این جشنواره نیز در ایام دهه ولایت (دهه اول شهریور) با حضور افراد و خانواده‌های برگزیده در سطح ملی برگزار خواهد شد.
جوایز هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی
همچنین ۳۱۳ نفر از برگزیدگان بخش انفرادی علاوه بر دریافت لوح سپاس و تندیس هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی، جایزه یک میلیون ریالی نیز دریافت می کنند.
علاوه بر این ۸ جایزه ویژه به ۸ برگزیده بخش خانوادگی اهدا می شود. بر این اساس:
مبلغ ۵ میلیون ریال به خانواده اول و دوم ۲ نفره،
مبلغ ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال به خانواده اول  ۳ نفره،
مبلغ ۱۰ میلیون ریال به خانواده اول ۴ نفره،
مبلغ ۱۵ میلیون ریال به خانواده اول ۵ نفره،
مبلغ ۵ میلیون ریال به خانواده دوم ۳ نفره،
مبلغ ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال به خانواده دوم ۴ نفره،
و مبلغ ۱۰ میلیون ریال به خانواده دوم ۵ نفره تعلق خواهد گرفت.
نحوه گزینش آثار توسط دبیرخانه هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی
نهاد کتابخانه های عمومی کشور به‌منظور انتخاب و معرفی منابع مناسب در هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی به بررسی و ارزیابی منابع مطالعاتی منتشرشده با موضوع زندگی و سیره امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) اقدام کرد تا مناسب‌ترین کتاب ها را برای علاقه‌مندان به مطالعه و فرهنگ رضوی در سراسر جهان ارائه کند.
مطابق آمار موجود از ابتدای سال ۱۳۹۳ تا ۳۱ شهریور سال ۹۶، جمعاً۷۳۰ عنوان کتاب، اعم از چاپ اول یا تجدید چاپ با موضوع سیره امام رضا(ع)، در کشور منتشر شده که پس از تهیه فهرستی از مشخصات کتابشناختی این آثار، روند بررسی منابع  هشتمین دوره این جشنواره آغاز شد.
پس از بررسی‌های اولیه، ۵۴ عنوان کتاب با دسته‌بندی کودک، نوجوان و بزرگسال از میان آثار ۲۷ ناشر در فهرست نهایی آثار منتخب جای گرفت که پس از برگزاری جلسات مشورتی با حضور صاحب‌نظران و کارشناسان، ۷ عنوان کتاب در بخش‌های مختلف شامل ۵ عنوان با موضوع زندگی و سیره امام رضا(ع) و ۲ عنوان کتاب با موضوع زندگی و سیره حضرت معصومه(س) انتخاب شد.
تحول در برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی
جشنواره کتابخوانی رضوی از مجموعه جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع)، فعالیت خود را از ششمین دوره برگزاری زیر نظر نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور آغاز کرد.
در ششمین دوره این جشنواره در سال ۱۳۹۵، تعداد ۳ کتاب در بخش‌های «کودک»، «نوجوان» و «جوان و بزرگسال» معرفی شد که با مشارکت ۲۳۸‌هزار نفر همراه بود و به یک رخداد بزرگ فرهنگی در کشور تبدیل شد.
در هفتمین دوره جشنواره در  سال ۱۳۹۶ نیز ۶ عنوان کتاب در بخش‌های «کودک»، «نوجوان» و «جوان» و «بزرگسال» معرفی شد که با حضور ۶۳۱ هزار و ۵۲۶ شرکت کننده، مشارکت چشمگیری در میان مسابقات کتابخوانی کشور و رشد ۲۶۰ درصدی نسبت به دوره گذشته را ثبت کرد.

 

نمایشگاه کتاب «بوی مهربانی»

به مناسبت میلاد با سعادت امام زمان(عج) نمایشگاه کتابی در محل کتابخانه امام حسین(ع) برگزار گردید.